با سلام و درود

گروه ویلاتوس امکان ارائه فرمولاسیون تنباکو به صورت ویدئو خدمت شما را دارد.

از فرمول مهم تر

آموزش اضافه سازی انواع اسانس قلیان به صورت تک تک

مثلا شاهد هستیم برند الشرق چند مدل رایحه تولید می نماید که در کشور رتبه اول است.

الفاخر المزایا النخل الماسی ......

از هر نوع, بهترین ها را به شما آموزش میدهیم.

موضوع تولید تنباکو وارد فاز تازه ای شده است.

همکان در جریان هستند , بهترین توتون برای تولید تنباکو ویرجینیا شمال می باشد.

اگر از توتون برازجان بخواهیم کمک بگیریم , شرایط چگونه است.

یا بهترین اسانس نوع فرانسوی است ...

مهمترین رکن تولید روش تولید مثلا تنباکو بیسکویت فندوق , چه نوع اسانس هایی ترکیب میشوند.

با ما در ارتباط باشید..

کشت تنباکو

در زیر میکروسکوپ الکترونی، روزنه ها روی سطح برگ های تنباکو دیده می شود. کشت تنباکو نسبتاً پر زحمت است و در فصل بهار کاشته می‌شود، زمانی که گیاهان جوان به ارتفاع معینی می‌رویند، باید دائماً جوانه‌های گل را هرس کنند. هر برگ توتون بالغ می شود و یک به یک برداشت می شود.

درمان دخانیات

فرآوری تنباکو به چند روش تقسیم می شود: کیورینگ با هوا، کیورینگ و برشته کردن با توجه به نیازهای تولید انواع سیگار و سیگار، تنباکوی کیور شده به طور کلی نرمتر است و پس از فرآوری باید تنباکوی تندتر باشد با توجه به کیفیت آن طبقه بندی می شود که به آن تنباکو خام می گویند.

جنس Nicotiana شامل بیش از 60 گونه است که N. tabacum و N. rustica دو گونه هستند که معمولاً برای تولید توتون تجاری کشت می شوند. N. tabacum به طور گسترده در اکثر کشورهای جهان کشت می شود در حالی که N. rustica به هند، روسیه و چند کشور آسیایی دیگر محدود می شود. مرکز اولیه N. tabacum آمریکای جنوبی و N. rustica پرو است.
سطح و تولید
توتون در هند عمدتاً در AP، گجرات، کارناتاکا، UP و بیهار کشت می‌شود. گجرات 45 درصد از مساحت (0.13 میلیون هکتار) و 30 درصد از تولید (0.16 میلیون تن) را به خود اختصاص داده است. بهره وری نیز بالاترین (1700 کیلوگرم در هکتار) در گجرات و پس از آن AP است.
انواع تنباکو
در منطقه آناند گجرات توتون به طور کامل بیدی رشد می کند. در منطقه نیپانی کارناتاکا توتون بیدی رشد می کند. منطقه شمال بیهار و بنگال دارای هر دو نوع تاباکوم و روستیکا است که در تولید قلیان و به میزان محدودی انواع جویدنی و انفیه استفاده می شود. در منطقه مادورای و کوئیمباتور در تامیل نادو، سیگار برگ، فیلتر، بایندر و تنباکوهای جویدنی می‌کارند.
آب و هوا و خاک
در هند، تنباکو زمانی کشت می شود که میانگین دمای آن بین 20 تا 27 درجه سانتی گراد باشد. هنگامی که به عنوان محصول دیم رشد می کند، حداقل به حدود 500 میلی متر بارش به خوبی توزیع شده در طول فصل رشد محصول نیاز دارد. معمولاً در جایی که بارندگی بیش از 1200 میلی متر در طول فصل باشد، کشت نمی شود. بارندگی در طول بلوغ محصول نامطلوب است، زیرا صمغ ها و رزین های روی برگ شسته می شوند. در هند، همه انواع تنباکوها به جز سیگار برگ، تنباکوهای صافی و بایندر و تنباکوی جویدنی در جنوب هند باران بسیار کمی در طول فصل رشد دریافت می کنند.
در هند، تنباکوهای سیگار برگ و بایندر در خاک‌های قرمز ماسه‌ای تا لومی نواحی کویمباتور، تیروچیراپالی و مادورای تامیل نادو رشد می‌کنند. به مقادیر بیشتری نیتروژن، پتاسیم، کلسیم و منیزیم نیاز دارد. لوم های سبک تا متوسط ​​با منشاء آبرفتی قدیمی برای تنباکو بیدی مناسب ترین هستند. در تامیل نادو تنباکوی جویدنی در خاک‌های قرمز با زه‌کشی خوب مناطق کویمباتور، تانجور، سالم و مادورای کشت می‌شود.
مدیریت مهد کودک

دانه های تنباکو بسیار کوچک و تخم مرغی شکل با پوشش دانه ضخیم هستند. آنها حدود 0.75 میلی متر طول، 0.53 میلی متر عرض و 0.47 میلی متر ضخامت دارند. بسته به نوع و شرایطی که بذر در آن تولید می شود، اندازه و وزن بذر به طور قابل توجهی متفاوت است. در N. tabacum میانگین وزن دانه 0.08 تا 0.09 میلی گرم است و 11000 تا 12000 دانه در هر گرم وجود دارد. در N. rustica، دانه بزرگتر و حدود سه برابر سنگین تر است. نهال های در حال ظهور ریز و ظریف هستند و بنابراین بذرها برای کاشت مستقیم در مزرعه نامناسب هستند. از این رو در مناطق کوچکی به نام نهالستان یا بستر بذر کاشته می شوند و قبل از پیوند در مزرعه اصلی به دقت تا زمانی که نهال ها به اندازه خاصی برسند، نگهداری می شوند. برای ارتقای موفقیت آمیز نهالستان ها مکان یابی مناسب، آماده سازی و کود دهی خوب، امکانات کافی برای آبیاری و کنترل به موقع آفات و بیماری ها ضروری است.

به طور کلی نهالستان های تنباکو در خاک لومی شنی یا شنی رشد می کنند. مناطق کشت سیگار و تنباکو در آندرا پرادش از این جهت استثنا هستند که این محصول در خاک سیاه و سنگین کشت می‌شود و نهالستان‌ها عموماً روی زمین‌های شنی تا شنی بلند می‌شوند. پرورش نهالستان در خاک‌های سیاه سنگین به دلیل زهکشی داخلی ضعیف ناشی از محتوای خاک رس بالا همراه با شیوع بارندگی‌های شدید و دمای بالا خطرناک است و محصول را برای بیماری‌هایی مانند میرایی از بین می‌برد.

محل مهد کودک باید دارای زهکشی داخلی و همچنین سطحی خوبی باشد و باید در مکانی مرتفع قرار گیرد. کشت کود سبز مانند دایچا یا کنف به مدت 6 تا 7 هفته و شخم زدن آن نیز در مکان هایی مانند دینهاتا (بنگال غربی) انجام می شود.
تغییر مکان مهدکودک هر ساله مطلوب است زیرا باعث به حداقل رساندن آفات و بیماری ها می شود و همچنین آلودگی به گونه های دیگر را از بین می برد. اگر امکان تغییر محل وجود نداشته باشد، می توان از محل قدیمی پس از استریل کردن با خراشیدن استفاده کرد، یعنی با سوزاندن هرگونه مواد زائد دیر سوز در دسترس مانند، ساقه تنباکو، شلتوک، نیشکر و غیره. بهترین نتیجه این عمل باید در رطوبت مناسب، پس از آماده سازی نهایی بستر و چند روز قبل از کاشت انجام شود.
خاک ورزی
به طور کلی، خاک ورزی مقدماتی تقریباً برای همه تنباکوها رایج است. با این حال، تعداد شخم ها از خاکی به خاک دیگر بسته به خصوصیات فیزیکی خاک متفاوت است. همچنین تمرین حفر زمین با میله گاو بلافاصله پس از برداشت محصول قبلی وجود دارد. در طول دوره موسمی فعال، از حذف علف های هرز با دست برای حفظ علف های هرز مزرعه استفاده می شود، زیرا شخم زدن خاک های سنگین غیر عملی است.
تاپینگ

تاپینگ عبارت است از حذف جوانه انتهایی با یا بدون مقداری از برگهای گیاهی درست قبل یا بعد از ظهور سر گل.

مکیدن یا مکیدن

پس از روکش کردن، جوانه های کمکی رشد می کنند و شاخه هایی به نام مکنده بیرون می آورند. برداشتن این مکنده ها را مکیدن یا مکیدن می گویند.
هدف از روکش کردن و آبگیری، هدایت انرژی و مواد مغذی از گلها به برگها برای افزایش اندازه و عملکرد نهایی برگ در کنار بهبود کیفیت است. بیشتر تنباکوهای کشت شده رویه و مکیده می شوند، به جز توتون لفاف دار که بافت آن مهم است.
انواع و فصول


Sl.no

نوع تنباکو

ایالت ها

1.

تنباکو FCV

AP و کارناتاکا

2.

تنباکو بیدی

منطقه گجرات و نیپانی کارناتاکا

3.

سیگار و چروت

تامیل نادو و بنگال غربی

4.

تنباکوی قلیان

آسام، بنگال غربی، بیهار و UP

5.

جویدن و دم کردن

تامیل نادو، بنگال غربی، بیهار، آسام و UP

6.

ناتو، برلی، لانکا HDBRG

آندرا پرادش

7.

تنباکو پیکا

اوریسا

Sl.no

نوع تنباکو

انواع

1.

تنباکو FCV

CTRI special، Jayasri، Godavari special و G 11

2.

تنباکو بیدی

کلیو 20، سوراتی 20، آناند 23، آناند 119 و هونکوماتیری

3.

سیگار و چروت

یرومایکاپال، موناکاپال، ماندیوال، آدوگومالی

4.

تنباکوی قلیان

آناند 145، S 57، VD 1، VTK 1، WR 2 و PV 7

5.

جویدن و دم کردن

شیواپور، سونا، باگیالکشمی، پوسا، پرابها و میناکشی

6.

ناتو، برلی، لانکا HDBRG

Peddavittanam، Rangapuram و viswanath

فصول
زمان بهینه کاشت نهالستان و نشاء کاری از مکانی به مکان دیگر و برای انواع و ارقام مختلف حتی در یک مکان متفاوت است. به طور کلی، مهدکودک ها از آوریل تا می بزرگ می شوند و تا اکتبر پیوند می شوند.
مدیریت علف های هرز

مشکلات علف های هرز در تنباکو هم در بستر بذر و هم در محصول پیوندی حاد است. اوروبانچ نیز یک علف هرز انگلی غالب در تنباکو است .

نهالستان ها
رایج ترین روش وجین علف های هرز در نهالستان های تنباکو در کشورهای گرمسیری و نیمه گرمسیری، کشیدن دست است. اما در کشورهای توسعه یافته از مواد شیمیایی برای کنترل موثر علف های هرز استفاده می شود. برخی از سترون‌کننده‌های موقت خاک مورد استفاده در نهالستان‌های تنباکو عبارتند از
متیل بروماید (8-10 کیلوگرم در 100-3)،
متام (2-5 کیلوگرم در 100-3)،
سیانامید کلسیم (50-60 کیلوگرم در 100-3)
مزرعه پیوندی
دوره بحرانی رقابت علف‌های هرز در محصول کاشته شده 60 روز اول پس از پیوند است. در یک محصول پیوندی، کشت بین ردیفی به دلیل فاصله ردیف بیشتر امکان پذیر است. از این رو، یک یا دو کشت و به دنبال آن وجین دستی کنترل کافی علف های هرز را فراهم می کند. از آنجایی که تنباکو به اکثر علف کش های POST حساس است. علف کش های PPI کنترل موثر علف های هرز را فراهم می کنند. علف‌کش‌هایی که معمولاً قبل از کاشت نهال در مزرعه اصلی توصیه می‌شوند عبارتند از
Pronamide (1.5-2)
Fluchloralin (2-3)
Isopropalin (1.5-2)
Isoxaben (1.5-2.5).

بویژه در مقابل اوروبانچ سرنوا (جلوگیر) بخور با گرانولهای DMTT در 300-500 کیلوگرم در هکتار حدود 30-40 روز قبل از پیوند نهال توتون موثر است.
برداشت
نشانه های بلوغ و روش برداشت با نوع توتون متفاوت است. اساساً دو روش برداشت وجود دارد: پرایمینگ و روش برش ساقه.
پرایمینگ
در توتون معمولاً ابتدا برگهای پایینی بالغ می شوند و سپس برگهای بالایی به ترتیب صعودی منظم می رسند. برداشت با حذف چند برگ در زمان بلوغ انجام می شود. این روش برداشت به عنوان پرایمینگ شناخته می شود. توتون های سیگار و لفاف با پرایمینگ برداشت می شوند.
روش ساقه برش
تنباکوهای سیگار، چروت، جویدنی، بیدی و قلیان به روش ساقه برش برداشت می شوند. در این روش گیاهان را با داس نزدیک به زمین می برند و به طور کلی برای پژمردگی یک شبه در مزرعه می گذارند. حمل و نقل بعدی با روش پخت متفاوت است. مرحله صحیح برداشت زمانی است که حداکثر تعداد برگها بالغ می شوند.

پخت

پخت یک فرآیند آهسته پدیده گرسنگی برای تولید برگ خشک شده با خواص فیزیکی و شیمیایی مناسب است که با رژیم های مختلف تهویه، دما و رطوبت کنترل می شود. در پایان فرآیند پخت، حتی اگر برگ به معنای بیولوژیکی مرده است، ممکن است برخی از آنزیم های فعال وجود داشته باشد. برگ تازه برداشت شده ممکن است به سه جزء تقسیم شود که احتمالاً پس از پخت تغییر می کند. گروه استاتیک، گروه دینامیک و گروه نیتروژن سه کلاس هستند.
گروه استاتیک کمتر متغیر است و شامل فیبر خام، سلولز، همی سلولز، پکتین، تانن و غیره است که در گروه نیتروژن تغییراتی رخ می دهد. این اجزا شامل پروتئین ها، نیتروژن محلول از جمله آمونیاک، نیترات ها، آمیدها و آلکالوئیدها می باشد. تغییرات عمده در گروه دینامیک که از قندها، نشاسته ها و اسیدهای آلی تشکیل شده است، رخ می دهد.
درجه بندی
برگ ها پس از پخت، با دسته بندی برگ ها به قطعات یکنواخت بر اساس بدن، رنگ و درجه لکه یا آسیب درجه بندی می شوند. مهمترین عناصر کیفیت در تنباکو FCV رنگ، بافت، اندازه، لکه، قدرت، حتی سوختن با خاکستر سفید و طعم مطبوع است.

منبع: www.ctri.org